Virtuele expositie 2020

Vanaf mei 2020 zouden we in Perron-3 onze tweede groepsexpositie hebben. We waren al druk in voorbereiding toen de Corona-crisis roet in het eten gooide. Omdat we de voorbereiding toch al grotendeels gedaan hadden, maken we met de opening van deze website van de gelegenheid gebruik om hier een 'virtuele' expositie te tonen. Ieder van ons toont vier recente werken die in in ieder geval in de vorige expositie niet te zien waren.

Het themawerk voor deze expositie

Voor onze tweede expositie hadden we bedacht dat ieder een themawerk zou maken: een eigen invulling van een (bekend) schilderij van een bekende kunstenaar. Dus van een schilderij dat je mooi vindt en/of dat jou inspireert. 

Hieronder staan deze themaschilderijen, met daarnaast het werk waarop ze geïnspireerd zijn.

De Dans

Dit schilderij is spontaan ontstaan uit inspiratie van twee bekende werken van beroemde schilders. Het zijn de De Dans van Renoir en Azuur van Gustave van de Woestyne.

2020  Jan Meijs

Olieverf op doek

50x50 cm

De zwarte mannen

Het schilderij is gebaseerd op Rembrandts schilderij "Twee Afrikanen" (vroeger Twee moren genoemd), dat in het Mauritshuis hangt. Mijn versie toont, meer eigentijds, twee oude dakloze zwarte mannen.

2020 Peter de Wolff

Olieverf op doek

50x50 cm

Storm op zee

Vanwege mijn liefde voor het werk van Van Gogh én van de zee heb deze stormachtige 'verschildering' gemaakt van Van Goghs schilderij "Zeegezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer" (Van Gogh Museum).

2020 Lizy Put

Olieverf op doek

70x50 cm

Vincent 

Hoe zou Vincent van Gogh er in het echt uitgezien hebben? Die gedachte inspireerde mij om een poging te doen de specifieke stijl van "van Gogh" te negeren en een meer realistisch zelfbeeld te scheppen.

2020 Erik van Grinsven

Olieverf op doek

50x50 cm

Het Parijse stadsleven

Het schilderij is gebaseerd op een werk van de Franse schilder Édouard Cortès.

Ik heb een klein stukje van het origineel geschilderd.

2020 René Hasaart

Olieverf op doek

50x50 cm

De volledige expositie (alle werken bij en door elkaar)