"49 tinten grijs"

"Tetris"

"Aardbeien van Pita"

Erik van Grinsven

In April 2010 ben ik begonnen met schilderen. Na een vierdaagse  introductiecursus schilderen met acrylverf bij stichting "de Eijnderic" in Heesch, onder leiding van Christien Timmermans, stapte ik daar over naar een eenjarige cursus begeleid schilderen.

Onder de bezielende en zeer inspirerende leiding van Marijke Galema- de Winter heb ik ontdekt dat basisvaardigheden evenzeer belangrijk zijn als vrijheid en buiten kaders werken.

Al gauw ontdekte ik dat mijn voorkeur uitgaat naar realistisch schilderen. Fotograferen met verf zoals ik het zelf graag noem. Verder maak ik allerlei alternatieve vormen van beeldende kunst.

In 2013 maakte ik de overstap naar het werken met olieverf. In 2017 heb ik de opleiding van academie Renshof te Nijmegen voltooid.

Nadien ontdekte ik de vrijheid van het maken van 3D werk. Hierbij monteer ik voorwerpen op of in een lijst, waarmee een interessante combinatie creëer van schilderij en beeldwerk. Uiteraard probeer ik in de naamgeving ook een kwinkslag of kunstzinnige uiting te leggen.