"Einstein"

"Vluchtelingen"

Jan Meijs

Ik schilder al meer dan 15 jaar en na het volgen van enige jaren tekenlessen ben ik bij de Muzerije in Den Bosch gaan schilderen bij de docenten Olav Koolen en later Rob Boerjan. In het begin  schilderde ik voornamelijk landschappen en zoveel mogelijk realistisch zoals ook de lessen waren opgebouwd in de cursus Realistisch Fijnschilderen.. Nog altijd schilder ik het liefst met eigen foto's als basis.


Bijna al mijn schilderijen zijn geschilderd met olieverf en slechts enkele met acryl. Grote schilders als Monet en Renoir inspireren mij soms om schilderijen te accentueren met warme kleuren. Actuele onderwerpen en portretten blijven ook een uitdaging om te schilderen, steeds zoekend naar iets wat mij aanspreekt en om te blijven ontdekken of iets wat je in je hoofd hebt ook op een doek kan presenteren.   Een bijzondere foto is dan vaak de uitdaging om dat ook op een schildersdoek weer te geven.  


Na de lessen bij de Muzerije schilder ik al jarenlang in de kunstenaarsgroep 'Schilderen Vrij'. Hoewel we als kunstenaar verschillend zijn in stijl, zijn we zeker herkenbaar als groep , ook door stimulering en beïnvloeding. Ik hou van rust in mijn schilderijen en ze moeten een bepaalde uitstraling hebben. Het plezier om te schilderen blijft te allen tijde voorop staan.