"Vloot"

"Michel"

"Zonnebloemen"

Lizy Put

Van origine ben ik Belgische maar sinds 2018 inwoner van Rosmalen en lid van "Schilderen Vrij".

Voor mijn 20ste verjaardag kreeg ik een doosje met olieverf, penselen en enkele doeken... en een nieuwe hobby was geboren, of beter gezegd werkelijkheid geworden. Als kind maakte ik al overal, te pas en te onpas, krabbeltjes en tekeningen op alles wat bruikbaar was. Maar écht schilderen was mijn grootste droom.

Aan de keukentafel ging ik aan de slag en kon uren lang genieten van het schilderen... zonder ophouden. Naast het tekenen en schilderen in mijn onderwijsloopbaan heb ik vroeger nooit enige vorm van cursussen gevolgd. Ik experimenteer graag met nieuwe technieken en materialen maar mijn voorkeur blijft olieverf. Ik vind onder andere inspiratie in Vincent van Gogh, mijn grote voorbeeld.

Ik heb steeds mijn gevoel gevolgd. Soms schilder ik naar voorbeeld maar vaak ook gewoon intuïtief om mijn hoofd leeg te maken. Spirituele werken zijn hierbij niet vreemd te noemen. Mijn werken zijn vaak een weerspiegeling van mijn leven met veel afwisseling en waarin ook mijn voorliefde voor de zee en de natuur naar boven komt.

Sinds kort heb ik mij, via een online cursus ook aan het portretschilderen gewaagd maar dat staat nog in zijn kinderschoenen want hierbij moet ik meer leren "loslaten", vrijer schilderen zonder de persoon te verliezen.

Ik geniet van alle werkjes die ik maak en ik hoop dat ik je kan meenemen in mijn dromen en gedachtewereld en je kan laten genieten bij het bekijken ervan.