"In gedachten", 2021

"Tina Modotti", 2021

"Geesje", 2021

Peter de Wolff 

 

Ruim tien jaar geleden ben ik begonnen met schilderen. Allereerst via een driedaagse workshop van een combinatie van fotograferen en schilderen. Daarna, in 2008, ben ik begonnen met lessen bij achtereenvolgens Olav Koolen en Rob Boerjan, via de Muzerije.

Uitgangspunt is altijd geweest om zelf gekozen voorbeelden als bron te gebruiken. Zelf geef ik daarbij de voorkeur voor foto's boven schilderijen, omdat ik niet gedwongen wil worden in een bepaalde schilderstijl. Ik zoek steeds naar een eigen stijlinvulling die ik vind passen bij het gekozen onderwerp, of die mij interessant lijkt om te onderzoeken. Ik kan geïnspireerd raken door de stijl van andere kunstenaars.

In al die jaren heb ik gemerkt dat ik vooral graag mensen schilder. Ik heb inmiddels de nodige portretten geschilderd, waarbij de stijl wisselt van realistisch naar zeer vrij.

Uit wat ik zie in mijn omgeving haal ik mijn inspiratie; ideeën te over. Beelden van wat ik wil maken zitten al gauw in mijn hoofd, maar komen meestal anders, en minder fraai op het doek.