René Hasaart

Van jongs af aan vond ik het tekenen al leuk en heb al menig schetsboek vol getekend. Daarna ben ik blijven tekenen/schilderen, tot aan een schriftelijke cursus van de LOI aan toe.

In 2009 ben ik begonnen met schilderen, bij de Muzerije. Eerst bij docent Olav Koolen een aantal jaren, daarna nog drie jaar bij Rob Boerjan.

Ik schilder afwisselend met acryl of olieverf, alhoewel mijn voorkeur naar olieverf gaat. Landschappen, stadgezicht met mensen, of soms een portret, op een ‘schilderachtige manier’ geschilderd. Dat is wel mijn stijl. Ik laat mij inspireren door verschillende schilders, heb niet echt een  voorkeur. Als het mij aanspreekt, neem ik dat als voorbeeld. Soms neem ik een foto als voorbeeld. Maar dat vind ik wel lastig, omdat ik dan neig naar precies alles na te schilderen. Dit is wat ik eigenlijk niet wil.

Nu schilder ik al weer wat jaartjes bij Schilderen Vrij, waar wij elkaar inspireren en bekritiseren op een leuke en gezellige manier. In de pauze mag een  biertje of wijntje niet ontbreken. Misschien dat het daardoor komt dat we na de

pauze wat vrijer schilderen.